Jump to content

Így épül Saalbach

2018. 12. 24. 07:47

A salzburgi sígalaxis idén nyáron sem tétlenkedett, és téli szezonra két új lifttel lepte meg a síelőket. A kabinos a korábbi Kohlmais „hernyót” váltotta, míg a leogangi oldalon a hatüléses Asitzmuldenbahnt cserélték le.

A Saalbachból induló piros hernyós felvonó már-már jelképe volt a síterepnek. Azonban eljárt az idő felette és helyét egy modern tízfős kabinos vette át, ami kialakításában hasonló lesz a tavaly épült Kohlmais kabinosához.

Az új kabinost középállomással építették, ahol ki-és beszállhatunk. Kapacitása lényegesen nagyobb az elődjénél, csaknem 3200 síelőt képes szállítani óránként.

A sícirkusz túloldalán, nevezetesen Leogangban is zajlottak a munkálatok, itt a korábbi hatszemélyes Asitzmuldenbahnból lett egy nyolcszemélyes ülőszékes. A lehető legnagyobb komfort érdekében természetesen ülésfűtést és lehajtható plexit is kapott az új felvonó. Óránkénti kapacitása 3500 téli sportoló, így várhatóan a hosszabb sorok a múlt ködébe vesznek.

Az új felvonók mellett a hóágyúrendszert is tovább bővítették. Két új víztározót is létrehoztak, melyek összkapacitása 400 000 m3, így vízből biztos nem lesz hiány, most már csak hideg kell.

(Forrás: sielok.hu / kép: pixabay.com)