Jump to content

Megszűnhet a nagy sor a szlovák pályán

2021. 08. 25. 06:54

A szlovák síterep a héten jelentette be, hogy megkezdik egy új lift építését, amely egy kritikus szakaszon szüntetheti meg a hosszú sorokat a jövőben. Az új lift megépítésére még várni kell és csak a következő, 2022/23-as szezonban készül el.

Lassan 12 éve már hogy elkészült az első terv a Biela púť és Priehyba részek (északi oldal) közötti összeköttetésre. A korábbi grandiózus tervek kissé szelídültek az évek során, és mostanra érett meg a helyzet, hogy elkezdhetik az építkezést.

A síterep szerint, ha valaki felül a négyülésesre Biela púť állomásnál, és utána a Twinliner fogaskerekűt választja, akkor csúcsidőben akár 60-90 percet is kell várakoznia, hogy eljusson Priehybára. Az üzemeltetők szerint az új lift megépítésével ez a probléma megszüntethető.Az új lift nem lesz teljesen ismeretlen.

Hasonló típus, 15 személyes kabinos, már közlekedik a déli oldalon. Egyrészt gyorsabb elérést tesz lehetővé a parkolóból, valamint a hegyi vendéglők élelmiszer utánpótlását is ezzel tudják majd könnyebben megoldani. A síterep megígérte, hogy az új nyomvonal miatt kivágandó fák helyett kétszer annyi új fát ültetnek a síterepen.

 

 

(Forrás: sielok.hu / fotó: pixabay.com)