Jump to content

Nyit Szlovákia

2021. 04. 18. 09:15

Szlovákiában hétfőtől ismét lehet síelni. Az idei évben először nyithatnak a szlovák síterepek. Az április időszakhoz képest meglepően jó hóviszonyokat találunk a szlovák magashegységekben.

Enyhülnek a járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések Szlovákiában. Ennek egyik eredménye, hogy ismét nyithatnak a síterepek. Elsőként a nyugat-tátrai Rohács indítja be a lifteket a hétfőtől, majd csütörtöktől vasárnapig Csorba-tó és Chopok pályáin is várják a síelőket.

Az idei szezon elég rosszul alakult Szlovákiában. Jasna december 5-én nyitott, majd egy héttel később Csorba-tó is elkezdte a szezont. Utoljára tavaly december 31-én nyithattak ki a síterepek, azóta teljes zárlat vonatkozott a síliftekre.

A következő hetekben jellemzően a decemberi feltételekkel lehet síelni, vagyis 72 óránál nem régebbi negatív covid igazolást (antigén vagy PCR) kérnek. (A lenti posztban Jasna 48 órásat kér, de a kiadott nyilatkozatunkban 72 óra szerepel) A síterepeken nem indítják be a kabinos lifteket.

A szállások is megnyithatnak, ide is 72 órás tesztet várnak. Szabály, hogy egy szobában csak két felnőtt aludhat, vagy nagyobb létszámban csak a közös háztartásból érkeznek. 10 éven aluliak teszt nélkül is kapnak szállást. Étkezés kizárólag a szobában engedélyezett (szobaszervíz vagy máshonnan rendelt/hozott étel).

Fontos tudni, hogy a síterepek mobil tesztállomásai már nem üzemelnek, így a helyszínen nem lehetséges covid tesztet elvégeztetni.

(Forrás: sielok.hu / fotó: pixabay.com)