Jump to content

A stájer kedvenc, Lachtal

2021. 05. 19. 04:04

1.660 és 2.222 m-es magasság között terül el a stájerországi Lachtal síterep, ahol 35 km-nyi szuper pályát élvezhetünk! A kicsiket igazi síbirodalom várja sok vidám programmal, a síelésen kívül kipróbálhatjuk a sífutást, az esti szánkózást, korcsolyázást és a jégtekét is. Irány Lachtal és a történelmi Oberwölz városka!

Lachtal nagy vonzereje alpesi karaktere, sok-sok változatos síterepe és különleges hüttevilága. 10 modern felvonója és liftje 1.660 m-ről 2.222 m-es magasságig szállítja a téli sportolókat. Szép széles, napos sípályák gondoskodnak szuper síélményeinkről 35 km-en át. A 10 km-nyi sítúraútvonal, mint a „Zinkenschlucht“ vagy a „Grosslachtal“ még egy különleges pluszt ad téli pihenésünknek a mesés alpesi tájakon.

Az utóbbi években a versenyeiről is híres lett Lachtal, hiszen a 2015-ös Freestyle Ski & Snowboard világbajnokság keretein belül 2 versenyt is itt tartottak. 
síelésen kívül is találunk bőven kikapcsolódási lehetőséget, ugyanis: sífutópálya, kivilágított szánkópálya és korcsolyapálya is vár.

Gyermekbarát síterep

A gyermekbarát jelző különösen igaz Lachtal síterepére, ahol a Brunner síiskola oktatói legjobb tudásuk szerint tanítják a kicsiket. Varázsszőnyeg, Teddy-felvonó, mini-szlalom, színes figurás akadálypálya, "buckapálya" és kincskeresés teszik még izgalmasabbá a gyermekek első síélményeit, kis szerencsével pedig a pálya vidám bohócával is találkozhatnak.

Oberwölz - kis város, nagy nyüzsgés

A lachtali sícentrum közelében a Wölzer Tauern hegységben fekszik a kis történelmi városka, Oberwölz, ami máig megőrizte középkori jellegét, így a szokások és hagyományok is fontos szerepet játszanak a Wölzertal / Wölzi-völgy életében. Egy kellemes téli séta alkalmával mindenképpen érdemes betérni a hangulatos, tradicionális vendéglőkbe. A téli sportok szerelmeseit jégtekecsarnok, kivilágított korcsolya- és szánkópálya várja, illetve Oberwölz városból ingyenes síbusz szállítja utasait Lachtal pályáira, garantálva ezzel a stresszmentes utazást.

(Forrás: sielok.hu / fotó: pixabay.com)